Student Name
LI YIQI
Instructor
Kyoungeun Kwon, Sangwook Park / 권경은 박상욱
Email Address
fanychan22@naver.com
SNS Link

Project Description

Sharing Citys라는 주제로 시작 했다.

사이트 위치가 동대문구 장안동 지금 오피스텔 건설중이고 주변 건물들도 주로 오피스텔이나 주택 가장 많다. 교통 부분에 보면 사이트 사방에 전부다 차량을 통과할수 있고 버스정류장 공항버스 도 가지고 있는 편한 곳이다 .

이사이트 주변에 공유가능 공간이 공원 밖에 별로 없어서 나의 생각은 이런 공유 공간가 일반사람들이 생활공간 속에서 들어가는게 어떤가 싶어서 시작을 했다.지금 사람들이 거주방식을 계속 편화가 많다.원래는 모두가 함께 살았던 집이었는데,공유가 가능한 공간은 문 앞 마당이나 거실 주방 등.현재 거주지는 건물에 들어 와서 집에 갈 수만 있고 집안에서 공유 할 수 없다.

이 아이디어로 시작해서 우선 개념 설계이다.사람들은 이제 서로 겹쳐진 평행 한 공간에 살고 있다. 이번 프로젝트 개념은 일반적인점과 반대로 수직 공간으로 설정했다. 입방체 블록의 다양한 조합을 통해 건물의 기본 형태 디자인이 완성되고 사무실과 주거의 요구에 따라 공간 디자인이 수행된다.
첫 번째는이 세 개의 입방체를 변경하여 세 개의 수직 입방체를 만들어 내부 공간 요구 사항을 완성하는 것이다.아래는 세 개의 직육면체에 의한 수평 연결이며, 수평 공간은 사무실로, 수직 공간은 주거 공간으로 사용된다.세 번째 부분은 세 건물의 비율 균형을 맞추고 중간의 수평 공간을 넓혀이 공간의 비율이 균형을 이루도록하는 것이다.마지막 단계는 중간 부분을 열어 중간 부분이 건물의 공유 공간으로 사용되도록하는 것이다. 각 층은 별도의 볼륨이되고 각 단일 볼륨에는 공유 할 수있는 작은 공간이 있다.

1 층을 보면 대지 1 층에 공간이 많기 때문에 1 층 건물 주변의 공간이 사람들이 걷기 편하게되므로 이제 1 층 외부 공간 계획 더 이상 입력이 필요하지 않으며 나무와 의자 만 공간의 독립성을 보장 할 수 있다.
3 층으로 올라가면 계단이나 내부 엘리베이터, 외부 계단을 올라갈 수 있다. 2 층과 3 층의 모든 공간은 사무실 공간이며 아래 2 ~ 3 층의 공용 공간을 볼 수 있다. 10 층의 절반은 생활 공간이고 나머지 절반은 작업 공간이다.
현재 유닛 하나에 들어가고 있다. 건물의 모든 유닛은 높이 4 층하고높이 8 미터다. 개인 공간에서 개인 취향에 따라서 변경할 수 있다.
4 층에서 테라스있고 3 층 양쪽 테라스는 일반 시민이 내외부 계단을 통해 이용할 수있는 공용 공간이고 4 층 테라스는 건물 입주자 위해서 공간이라 입주자만 이용할 수있는 공간이다.
이 공간에는이 프로젝트의 중요한 프로그램, 사무실 및 주거 공간, 공공 공간이 포함된다.

It started with the theme of sharing cities.

The site is located in Jangan-dong, Dongdaemun-gu. Officetel is currently under construction, and the surrounding buildings are mostly officials and houses. In terms of transportation, it is a convenient place where you can pass vehicles on all sides of the site and have an airport bus at a bus stop.
There are not many shared spaces around this site outside the park, so I started thinking about how this shared space would fit into the living space of ordinary people. Now, people continue to make their way of living more convenient. Originally, everyone lived together. It was a house, but the spaces that can be shared are in the yard in front of the door or the living room kitchen.

Starting with this idea, first of all, is conceptual design: people now live in parallel spaces that overlap each other. Contrary to the general point, this project concept was set as vertical space. The basic shape design of the building is completed through various combinations of cube blocks, and space design is performed according to the needs of offices and residences.

The first is to change these three cubes to create three vertical cubes to complete the interior space requirements. Below is a horizontal connection by three cuboids, the horizontal space is used as an office, and the vertical space is used as a living space. The third part is to balance the proportions of the three buildings and widen the horizontal space in the middle so that the proportions of these spaces are balanced; the final step is to open the middle part so that the middle part is used as the shared space of the building. Each floor becomes a separate volume and every single volume has a small space to share.

If you look at the first floor, there is a lot of space on the first floor of the site, so the space around the building on the first floor makes it easy for people to walk, so now the external space plan on the first floor no longer requires input, only trees and chairs can Ensure the independence of space.

When going up to the third floor, you can go up the stairs or elevator inside, or the stairs outside. All the spaces on the 2nd and 3rd floors are office spaces, and you can see the public spaces on the 2nd to 3rd floors below. On the 10th floor, half is living space and half is working space.
You are currently entering Unit 1. All units in the building are 4 stories high and 8 meters high. You can change it in your personal space at will.
In this part, there is also a terrace on the fourth floor. The terrace on both sides of the third floor is a shared space that ordinary citizens can use through the internal and external stairs, while the terrace on the fourth floor is a space that can only be used by the residents of the building.
This space includes the important programs of this project, office and residential spaces, and public spaces.