Student Name
Jinsub Kwon / 권진섭
Studio No. , Instructor
ARCH450, Chungyeon Won, Sejin Kim / 원정연, 김세진
Email Address
itgldmks@naver.com
SNS Link
N/A

Project Description

이 프로젝트는 대치동 학원가 정보의 폐쇄성을 해소하기 위해 대치동의 학원들의 정보를 모아놓고, 전시하여 모든 사람들이 학원에 대한 정보를 얻기 쉽게 하는 것을 목적으로 한다. 학원들은 이 곳에 장소를 임대하여 브랜딩, 홍보를 하며, 방문객들은 이곳에서 학원에 다니기 전에 수업과 강사에 대한 깊은 정보를 얻을 수 있다.

처음 방문하는 방문객도 건물을 이용하기 쉽도록 저층부는 안내의 역할과 큰 공간을 차지하는 프로그램을,상층부에 학원의 전시공간들을 배치하였다. 1층부터 4층까지 연결하는 계단과 건물의 중심을 잡아주는 아트리움을 통해 방문객들의 동선을 유도한다. 주 동선은 사이트의 모서리 부분에서 시작하며 건물의 안으로 들어갈수록 폭이 넓어지는 아트리움을 통해 방문객이 계단을 따라 올라가면서 넓은 공간감을 느끼도록 한다. 학원의 임대공간은 파사드 메쉬의 사용, 내부 마감의 색, 번호를 통해 파사드와 아트리움에서 눈에 잘 띄도록 하여 그 공간 각각이 다른 학원과 차별되도록 하였다.

The purpose of this project is to collect and display the information of Daechi-dong academies to resolve the closeness of details about the Daechi-dong academy so that everyone can quickly obtain information about the academy. The academy rents a place here to brand and promote, and visitors can get in-depth information about classes and instructors before attending the academy here.

To make it easy for first-time visitors to use the building. The lower floors serve as guides and programs that occupy a large space, and the academy’s exhibition spaces are arranged on the upper floors. It induces the movement of visitors through the stairs connecting the 1st to 4th floors and the atrium that holds the center of the building. The main route starts at the corner of the site and widens as you enter the building, allowing visitors to feel a sense of space as they climb the stairs. The rental area of the academy was made to stand out from the facade and the atrium through the use of the facade mesh, the color of the interior finish, and the number so that each space was differentiated from other academies.