Student Name
CUIAKNG / 최강
Instructor
Kyoungeun Kwon, Sangwook Park / 권경은 박상욱
Email Address
a974737377@gmail.com
SNS Link

Project Description

신도시의 개발, 예술와 문화의 교육을 투자한다

미술관, 박물관은 지역사회건설, 지속가능성, 취업 면에서 관건적인 역할을 하고 있다. 시민의 문화와 예술 교육에 대한 관심도도 높열 수 있는 역할을 한다.
분당은 새로 개발된 도시로써 지금까지 많이 변화했습니다, 그런데 도시의 빨른 발전리듬 밑에서 예술과 문화의 교육을 중시한 필요성이 있다, 분당은 살기 편한 도시지만 예술과 문화 교육을 관련된 미술관, 박물관이 부족한다. 특히 분당저수지 중심으로 2000미터이내 박물관 같은 문화시설이 없다. 그래서 분당의 발전과정,예날의 모습, 예술 전시, 예술문화의 채험등을 할 수 있는시설을 지워질 것이다.

세 곳의 경계, 속성의 융합

사이트 서쪽에는 개발이 잘된 도시구역이다, 북쪽에 산이 있고, 남쪽도도 호수, 산이 있는 자연구역이다, 동쪽은 호수중심으로 만든 율동공원이다. 그래서 이곡은 자연, 도시, 인공만든 랜드스캡, 이 세곡의경계에 있다, 도시특성상 문화와 예술의 전파 필요성이 이고, 자연환경도 건물안으로 연장한 필요성도 있다.

자연의 감수, 문화의 전파, 예술의 체험

밖에 있는 자연환경을 실내로 연장을 한다, 온실은 제일큰 백그라운드이고, 다른 프로그램은 안에서 진행할 것이다, 햇빛을 잘 들어오게 남쪽면은 최대적으로 비어 있다, 가운대부분 비어놓고 높고 큰 개방공간으로 한다. 각 층을 보도, 계단으로 연결이 된다.
가운대부분은 개방공간이라 건물안에서 어디든지 온실을 바라볼 수 있다. 예술과 문화의 전시공간과 사람들이 직접 체험할 수 있는 활동공간이 가까이 있게 배치 할것이다.
건물 외벽이 최대한 적게 해서 건물안에서 밖에 풍경을 바라볼 수 있게 한다, 두께가 1미터 된 지봉6개와 기동6개으로 건물 지칭을 한다. 기동의 두거워서 최대한 실내에서 안보이게 벽안에서 숨긴다.

어디든지, 자연의 숨결을 느낀다.

전반 프로젝트는 온실을 배경으로하고 모든 기능공간은 모두 온실을 둘러싸고 건설되며 그 사이에 거대한 개방공간이 형성된다.
사람들이 운동하는 주요 방식은 건물 한가운데 층계를 통과하는 것이다.건물 중간이 거대한 오픈 공간이기 때문에, 사람들은 각 층의 풍경을 감상할 수 있다.
계단을 통해서, 다른 각도에서 자연을 느껴 본다.
비록 각 층의 기본 높이는 같지만, 어떤 곳은 개방되어 개방공간이 되고, 공간 간의 연계가 증가하며, 어디서든 자연을 느낄 수 있는 가능성을 증가시킨다

Investment in the education of arts and culture

Art galleries, museums are playing a key role in community building, sustainability and employment.Citizens’ interest in cultural and artistic education also plays a role in opening up.
Bundang has changed a lot as a newly developed city, but under the fast development rhythm of the city, there is a need for the education of art and culture, bundang is a comfortable city to live in, but it lacks art galleries and museums related to art and culture education.There are no cultural facilities such as museums within 2000 meters, especially with the center of Bundang Reservoir.So the process of development of Bundang, the appearance of examples, the exhibition of art and the examination of art culture will be erased.

The fusion of properties around the site

On the west side of the site is a well-developed urban district, north with mountains, south Dodo Lake, natural zone with mountains, east is Yulong Park, built as the center of the lake.So THE SONG IS IN THE LANDSCAPE OF NATURE, CITY, MAN-MADE LANDSCAPE, THESE THREE SONGS, THE URBAN CHARACTERISTIC IS THE DISSEMINATION NEED OF CULTURE and ART, THE NATURAL ENVIRONMENT IS ALSO THE NEED of EXTENDING INTO the building.

Feel nature, spread and experience art and culture

The natural environment outside is extended indoors, the greenhouse is the largest background, the other programs will be carried out inside, the south side is maximally empty, the middle most empty and high open space.Each floor is connected by a walkway and a staircase.
Most of the gowns are open Spaces, so you can look out over the greenhouse from anywhere in the building.Exhibition space of art and culture and activity space for people to experience directly will be arranged closely.
The building ‘s exterior walls are as small as possible, allowing the building to look from within the building to the outside landscape with six one-meter thick rods and six mobile towers.The walls are hidden from view as much as possible.
The whole project takes the greenhouse as the background and all the functional Spaces are all constructed surrounding the greenhouse and a huge open space is formed in between.

Feel the natural breath wherever you are

The main way people exercise is through the stairs in the middle of the building.As the middle of the building is a huge open space, people can appreciate the landscape on each floor.
Through the stairs, can feel nature from different angles.
Although the basic height of each floor is the same, some places are open to become open Spaces, increasing the connections between the Spaces and increasing the possibility of feeling nature everywhere