Student Name
Jaejin Kim / 김재진
Insturctor
Jayoung Eunice Kim / 김자영
Email Address
wowls020817@korea.ac.kr
SNS Link
N/A

Project Description

고려대학교 안에 위치한 버스 정류장은 과학도서관 옆에 위치해 있습니다. 이 버스 정류장은 현재 코로나로 인해 운행이 중단된 상태입니다. 캠퍼스를 돌아다니다 보면 사람이 앉아서 쉬거나 잠깐 비를 피할 공간이 너무나도 없었습니다. 그래서 공간의 효율성을 극대화 시키기 위해 지금은 아무도 쓰지 않는 이 장소에 파빌리온을 설치하여 사람들의 편안한 휴식을 안겨주고자 합니다.

파빌리온의 디자인 컨셉은 자연입니다. 사람들이 가끔 일상생활을 하다가 지쳤을 때 자연속에서의 휴식을 즐기고는 합니다. 그런 부분에서 저는 영감을 받아 이 파빌리온을 만들게 되었습니다. 초록색이라는 편안한 색상을 이용함으로써 사람들에게 편안함을 가져다 줄 것입니다. 파빌리온 중간에 기둥이 여러 개 있는데 걸쳐서 앉을 수 있는 공간도 마련할 것 입니다. 나무를 닮은 이 파빌리온은 기둥의 길이가 실제 나무의 길이와 매우 유사합니다. 이 파빌리온의 장점은 큰 가림막이 있어서 비나 햇빛을 피하기에도 좋고 잠깐 누워서 쉴 수 있는 곳도 마련되어 있습니다. 보통 정자하면 모두 앉는 곳이라고 생각하지만 사람들이 가장 편하게 쉴 수 있는 자세를 구상하다가 누울 수 있는 장소를 만들면 어떨까 라는 생각에 누울 수 있는 장소를 한 번 만들어봤습니다. 그리고 공간이 넓고 쾌적하여 많은 사람이 이용할 수 있습니다.

이 파빌리온이 버스정류장에 들어옴으로써 사용하지 않았던 공간을 다시 사용할 수 있게 해주고 또 사람들이 쉴 수 있는 야외 공간을 제공해 줄 것입니다.

The bus stop located inside Korea University is located next to the Science Library. This bus stop is currently suspended due to corona. to wander around campus If you look at it, there was no room for people to sit down and rest or avoid the rain for a while. So to maximize the efficiency of the space, I want to give people a comfortable rest by installing a pavilion in this place where no one uses it now.

The design concept of the Pavilion is nature. People sometimes enjoy nature’s rest when they are tired from their daily lives. I was inspired by that and made this pavilion. It will bring comfort to people by using the comfortable color of green. There are several columns in the middle of the pavilion, and we will also provide room for sitting across it. This pavilion, which resembles a tree, is very similar in length to the actual tree. The advantage of this pavilion is that it has a large screen, so it is good to avoid rain or sunlight and there is a place where you can lie down and rest for a while. I usually think that sperm is a place where everyone sits, but I thought it would be nice to create a place where people can lie down while imagining the most comfortable posture. And the space is spacious and comfortable, so many people can use it.

By entering the bus stop, this pavilion will allow you to reuse unused space and provide an outdoor space for people to relax.